To poser af en candy

To poser af en candy

Opbevaring og organisering er altid en god ide! Og når man kan sy sådanne fine poser til at opbevare f.eks stofklips eller andre smådele, så må man da bare i gang. Her er der brugt 1 candy, men alle slags stofstykker kan bruges. Og hele herligheden er syet på maskine, så det går lynhurtigt.

 

Du skal bruge:

  • 1 candy til ydersiden, her brugt Sketchbook, find den her.
  • min 15 x 55 cm ensfarvet til indersiden. Skæres ud i 2 stykker á 11 x 11cm og 1 stykke á 11 x 31 cm

  • Batting (mindst 15x 55 cm)
  • Matchende Aurifil-tråd
  • Der udover skal du også bruge en akryllineal, rullekniv og skæreunderlag.

Vejledning

Fordel candyen i to bunker á 20 stykker. Læg stofstykkerne op som vist på billedet.

Sy først de fire øverste sammen til en firkant. Dernæst de næste 2 lange rækker og til sidst de sidste fire til en firkant.

Sy firkanterne på, som vist på billedet. Når du syr firkanterne på, så lad 1/4" være åben i begge ender, det gør det lettere at sy kanterne sammen på den anden led.

 

Nå det hele er samlet i et fint "kryds", så skal du quilte! Læg patchworkdelen på en rest batting og fixér det. Enten med knappenåle eller spraylim. Og quilt som du lyster. Brug gerne chancen for at lege med nye quilteteknikker. Her har jeg helt klassisk syet lige linjer, der følger syningerne.

Klip eller skær derefter det overskyende batting af.

Nu skal siderne syes sammen.

Sørg for at syningerne på patchworkdelen ligger lige over hinanden Og sy fra bund til top i alle fire hjørner.

Så er ydersiden klar! Så langt, så godt!

Sy nu indersiden sammen.

Marker midten af alle tre dele og sy dem på ret mod ret, markering over markering. Lad en åbning være i den ene side, mindst 7 cm. Sy også denne sammen fra bund mod top, på samme måde som patchwork delen.

 

Sy nu inderside og yderside sammen. Læg yderposen ind i inderposen, ret mod ret. Sørg for at hjørnerne ligger  lige over hindanden.
Sy en stikning hele vejen rundt.

 Vend igennem åbningen, vær lidt forsigtig, så hullet ikke gøres større. Pres indersiden ned og sy en pyntestikning rundt i kanten. Sy åbningen sammen.

Godt klaret! 

Og lav straks 5 mere, fordi det er sjovt!

 

©Moderne Patchwork 2023

Dette mønster er kun til privat brug og må ikke kopieres, videresælges eller omdeles. Ej heller må systematisk salg af produkter lavet efter denne opskrift finde sted. Du er meget velkommen til at dele din udgave af dette møster på sociale medier. Brug gerne #modernepatchwork / #butikmodernepatchwork

Download en pdf-version af mønstret.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.