Lækker hexagon pude af en charm pack

Lækker hexagon pude af en charm pack

Se lige her,  hvorfor det er en fantastisk god idé at lave sekskanter af en charm pack. 

En dag slog det mig, at det måtte være nemt og en god idé at lave sekskanter af en charm pack. Nogen gange viser gode ideer sig ikke at være helt så gode i virkeligeheden. Men i dette tilfælde viste det sig faktisk, at være en fantastisk god ide!
Og det var designeren af kollektionen brugt her ganske enig i. Se her hvad hun skrev på instagram.

 

Puden er både et nemt og ganske overskueligt projekt.
I al sin enkelhed – og meget kort beskrevet – så går metoden ud på at halvere charms, skære hjørner af og sy dem sammen i baner. Og VUPTI, forsiden til puden er færdig.

Det er hurtigt klaret. Det jeg finder mest tidskrævende, er at sørge for at sekskanterne ligger i en passende orden. Du skal bruge næsten en hel charm pack.

Syvejledning

1. Skær alle charms over præcist på midten. Du kan godt tage et par charms ad gangen, hvis du er sikker på at de ligger præcist oven på hinanden.

Hexagon pude af en charm pack

2. Skær hjørnerne af i en 60 graders vinkel. Det kan du bruge din almindelige skærelineal til eller – som her – en ligesidet lineal. Vinklen er vigtig. Gem hjørnerne til et andet projekt. Intet er for småt…

Hexagon pude af en charm pack

3. Når alle charms er skåret til, kommer det sjove:-). Nu skal de ligges op (på et bord med god plads. Det fylder meget. Og det er en stor fordel at kunne sy banerne sammen, inden du flytter på det. Jeg taler af erfaring…) Der skal ligge 5 hele stykker i hver bane og en halv i begge ender.

4. Når stykkerne ligger i den orden, du finder passende, begynder du at sy baner sammen. Husk at forskyde de to dele lidt således at banen bliver lige. Bagefter syes banerne sammen. Enten undervejs eller til sidst. Her skal du bare sørge for at syningerne passer perfekt sammen.

Hexagon pude af en charm pack

På hver bane skal du presse sømrummet til hver sin side, jeg anbefaler Mary-Ellens Best-Press, det er nemt at arbejde med. 

Nu er toppen klar. Hvis du har lyst, kan du også quilte den. Brug gerne den økologiske batting til dette, den er så nem at arbejde med.

Det valgte jeg ikke at gøre denne gang. Patchworktoppen er skåret til og syet til et pudebetræk. Til stor glæde for modtageren!

God fornøjelse!

Desværre er netop denne charm pack for længst udsolgt. Jeg synes, at Best of Morris Fall ville være skøn til denne pude. Du kan selvfølge bruge den charm pack, du har lyst til:-) 

/Heidi

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.