Tamarack Quiltet jakke

Tamarack Quiltet jakke

For længe siden, måske var det i 2017. Eller endda før, at jeg købte et lille bundt Libertystoffer i selveste House of LIberty i London. Den har ligget og modnet, mens jeg har tænkt, og glemt den igen, og tænkt hvordan jeg ville bruge den bedst. Det tror jeg, der er flere der kender til. At man ikke helt nænner at bruge noget stof..? For sæt nu at det ikke blev så godt, som man troede...?


Jeg er ret begejstret for at kombinere håndsyning med maskinsyning. 
Så de 5 "Dresden plate" er syet i hånden og dernæst presset og limet på den grå Sevilla.  Jeg har applikeret den på med applikationssøm og dernæst forsat på symaskine. I stedet for at sy den sammen med synlige sømme, valgte jeg franske sømme. Det giver et flot finish, synes jeg. Man kunne også have lavet en klassisk lukkekant på alle sammensyningerne. 

Så med lækkert Libertystof, EPP i Dresdenmønster og Tamarack mønstret på sybordet, så fik jeg den quiltede jakke, jeg drømte om. 

Mønstret til Tamarack jakken er ganske let at gå til. Der er udførlige vejledninger (på engelsk)  og det er let at lave ændringer. 
Jeg overvurderede muligvis min størrelse så jakken er blevet 2 størrelser for stor😄
Der er et måleskema, der vejleder til hvilken størrelse man skal klippe efter. Og der er et måleskema, der beskriver målene for den færdige jakke. Husk at checke begge skemaer...
Det er muligt at lave jakken både med lynlås eller til knapper. 

Jeg har tilføjet en kinakrave, hvilket var ret let. Og i den næste udgave, jeg vil sy, vil jeg gerne have den lidt længere. For jeg skal helt sikkert lave en mere!

quiltet jakke
Jeg har syet den i Sevilla grå med Aluminium Aurifil tråd. Mellemvattet er Vliseline 249. Og foret er fra mit eget lager. Noget satinfoer.
Den er virkelig blevet lækker! Den er blød og lun og lige om lidt er den perfekt til forårssolen og lune sommerdage. 

Du kan finde det meste lige her: 

Tamarack Jacket
Sevilla grå
Aurifil Aluminium 
Vliseline 249
Dresden EPP
Odif Limstift eller Sewline Limpen

Desværre har jeg ikke disse gamle Liberty stoffer i sortiment, men det ville også gøre sig godt med Duval-strimlerne. Eller Botanical Jewel samlingen. Faktisk også sommerfuglene....

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.