Sy patchwork i hånden - tips!

Sy patchwork i hånden - tips!

Hvis du gerne vil i gang med at sy patchwork i hånden, så har jeg lige et par tips til dig. 

1. Vælg stof i en god kvalitet. Det giver et smukt resultat og holder i mange år. Og det vil vi gerne have. Alle stoffer fra Moderne Patchwork er naturligvis i en god kvalitet, så du kan trygt vælge i mellem alle prints og farver.

F.eks passer de små pakker "candy'er" perfekt til at sy sekskanter i 1 inch. Og alle metervarerne giver dig mulighed for at mixe og matche print og farver, så det lige passer til dig.

2. Brug papskabeloner, der er skåret ud. Det giver mere præcise mål og skarpe hjørner og dermed et pænere resultat. At sy over pap kaldes også English Paper Piecing eller EPP. 
Du kan se alle Moderne Patchworks papskabeloner her. De er alle skåret ud af tykt genbrugspapir og tåler at blive brugt flere gange.

3. Nåle og tråd betyder også noget for det færdige resultat. Sy med tynde nåle, de kaldes Milliners, for jo tyndere nå, jo finere og mindre synlige er dine sting. Der er mange forskellige mærker af synåle, jeg anbefaler disse Clover Milliners, John James Milliners og Bohin Milliners

Hvad angår sytråd, så er jeg meget begejstret for Aurifil. Både til at sy på maskine og i hånden. Det er en stærk og tynd tråd, der ligger fint og er let at tråde de tynde nåle med.

Er du klar til at kaste dig ud i at sy noget smukt patchwork: Så var disse mønstre måske noget for dig?

Vil du se og mærke stofferne og blive inspireret til at komme i gang? Så kom forbi lageret en tirsdag eller onsdag kl. 11-17. Eller kig dig omkring i webshoppen. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.