Billede af precuts; charm pack, candy, jelly roll og fat quarter

Mere om precut- og hvorfor de er så geniale!

Jeg er altså ret pjattet med precuts! 

Hvis du ikke kender dem, så se her: https://modernepatchwork.dk/blogs/blog-moderne-patchwork/jeg-er-vild-med-precuts 

Og bare lige en hurtig opsummering. Precuts er pakker med stof, skåret i forskellige størrelser. Og navnet på en precut siger noget om størrelsen. Så en charm pack måler altid 5x5". Og indeholder som oftest 42 stykker stof fra samme kollektion. De passer altså sammen i design og farver, måske er der 30-34 forskellige prints, og dermed også flere at hver print. Men hele pointen er at pakken matcher! Så jeg skal mest bruge energi på at bestemme mig for et patchworkmønster og evt. at finde en passende ensfarvet!

Og det er jo derfor, de er geniale. Der er forskellige prints, som gør patchworket spændende at se på. Der er helt sikkert også nogle prints, som jeg ikke selv ville vælge. Men som faktisk er med til at gøre patchworket interessant og mindre "pænt"

Samtidig slipper jeg for at lede efter lige netop dét gule/grønne/blå/grå-mønstrede print, som kunne passe til det, jeg allerede har.
Og så findes der en masse spændende mønstre, der er tilpasset precuts, så det er nemt at gå i gang med at sy patchwork. En del af arbejdet er gjort. 

Tit er det sværeste ved precuts at vælge hvilken en man vil sy noget af. Og dernæst at tage skridt til at pakke stoffet ud og bruge det!

Men bruges, det skal de!

Og jeg kan rigtigt godt lide at bruge ensfarvet sammen med eks. en charm pack. 

For det første synes jeg det rammer de valgte precuts smukt ind, så man bedre ser printet. Der er jo en grund til at det lige netop er dén, jeg har valgt at sy noget af, og så skal den da fremhæves. 

For det andet, ved at tilføje en ensfarvet metervare (eller precut) så "drøjer" vi den. Altså får den til at række længere. I madlavningen hælder vi havregryn i frikadellefarsen for at strække farsen til flere frikadeller. Og i patchworkverdenen tilsætter vi ensfarvet metervarer☺️

Prøv at se billederne. Til begge projekter er der brugt 1 charm pack og noget ensfarvet."The Crown"-puden - syet af en charm pack

 Til "The Crown"-puden er der brugt 1 charm pack til forsiden, skåret ud og syet sammen i hånden som EPP, og lidt ensfarvet til bagsiden, hvilket giver en pude på ca 40 x 40 cm. 

"Charmed Hexes" - syet af en precut charm pack

Og til "Charmed Hexies"-tæppet, er der også bruget 1 charm, men til gengæld en del mere ensfarvet, hvilket giver god plads til at charm packen kan komme til og vise sig frem.

Precuts kommer I flere størrelser, lige fra candy, der måler 2,5 x 2,5" ( eller 6,5 x 6,5 cm) til fat quartere på 18 x 22"( ca. 50 x 55 cm) 

Og hver størrelse, sine fordele. F.eks er candier geniale til at sy EPP hexagons. Som på dette vægtæppe i patchwork.

Her er der brugt en precut candy.

Her er der brugt stykker af 2,5 x 2,5" til at lave denne lidt tilfældige ranke af hexies.

Fat quartere er jo også precuts. Måske tænker man bare ikke lige over det, fordi det er et reelt stykke stof. Men netop på grund af størrelsen, er der så mange muligheder den en fat quarter. Se f.eks det nye tæppe "Bricks"

Patchwork tæppet "Bricks", fat quartervenligt

Se hele udvalget af charm packs, candies, jelly rolls og fat quartere her.

Jeg har flere mønstre til precuts, og det store moderskib inden for patchworkstoffer og precuts, MODA, har masser af mønstre på engelsk. De fleste er gratis.
Se dem her: https://www.modafabrics.com/categories/moda-bake-shop

 God fornøjelse!

/Heidi

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.