Mandolin-blokken er nu et færdigt tæppe!

Mandolin-blokken er nu et færdigt tæppe!

Mandolin quilt af Moderne Patchwork
Det er muligvis et af de tæpper, der har været længst undervejs! Men hold da op hvor er jeg glad for resultatet. Og af flere grunde.
For det første fordi det faktisk er et relativt simpelt at sy patchworktoppen.
Det er nemlig "bare" fem blokke af "Mandolin" som er syet i håndet. De er dernæst applikeret på en hvid baggrund, og der har jeg brugt symaskinens applikationssting. Den kan ofte justeres, så det giver netop det udtryk, du kan lide. Jeg har valgt en sting længde- og bredde, der giver det et lidt håndsyet look. Men det er det altså ikke!
For det andet valgte jeg forskellige stoffer fra samme kollektion og hold fast, hvor det bare spiller! Her er det "Liliput" og jeg brugt mange forskellige! De kan se hele "Liliput"-kollektionen her. Jeg vil mene at mindst 7-8 forskellige prints vil give et varieret og fint udtryk.
Og til sidst har jeg fået quiltet tæppet af en proffessionel. Jeg har længe fulgt Rachel fra "Stitched in Color" og jeg synes med dette tæppe, at det kunne være interessant at få hendes input til et spændende quiltet mønster. Jeg synes, at når der nu er så meget enfarvet baggrund (negative space), så kunne det godt tåle et tætquiltet mønster. Rachel foreslog nogle forskellige typer og vi havde en fin snak omkring, hvad det ville klæde det bedst. Valget faldt på dette hexagonformet mønster og det understreger så fint patchworket. Det er bestemt ikke sidste gang, vil få quiltet et tæppe ude! Men heller ikke noget, jeg vil gøre hver gang.
Se mere til Rachels arbejde lige her: https://www.stitchedincolor.com/
Det sjove er at når det er færdigquiltet og kantet, så lægger man faktisk ikke mærke til at det applikationer. Det bliver et samlet indtryk og det er superflot. Efter min mening:-)
Jeg håber, du får lyst til at hoppe ud i at sy patchwork. Enten i hånden, på maskine eller i en kombination. 
Du kan finde både stof, batting og EPP Mandolin-blokken og alt muligt andet patchworkrelateret på modernepatchwork.dk
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.