Batting økologisk almindelig eller fast

Batting i lange baner

Moderne Patchwork økologisk batting

Moderne Patchwork bomulds battingModerne Patchwork fat bomuldsbatting

Nu er der fyldt op med hele tre slags bomuldsbatting. Eller mellemvat, om man vil.

De er ikke helt ens, men der er visse ligheder. Alle tre er produceret i 100% bomuld. Alle tre tåler daglig drift og vask ved 60° og tørretumbling. Alle tre skal IKKE vaske inden brug! Og alle tre skal quiltes ( i hånden eller på maskine)  med max 5″ eller ca. 13 cm mellemrum.

Alle tre ligger i tre forskellige størrelser til 70 kr, 120 kr og 240 kr.

Den almindelige bomuld er bare en fin batting, lækker og blød at røre ved. Er en anelse sart ved håndering og skal behandles med forsigtighed eller kommer man nemt til at trække den ud af form. Den er totalt stabil når først den er quiltet!

Den økologiske batting opfører sig lidt pænere. Udover at den er produceret økologisk, med de fordele der er ved det, så er den er mere fast filtet. Det betyder, at den er supernemt at arbejde med. Virkelig lækkert og blødt resultat. Den er min favorit!

Den faste bomuld er ny hos Moderne Patchwork. Den er stadig i 100% bomuld, men er filtet mere fast. Det betyder at den er totalt stabil at arbejde med. Den fremstår meget tynd, men når den er quiltet, brugt og vasket, er den lige så lækker som de to andre. Den fnuller ikke ret meget, hvilket gør den velegnet til quilt as you go-teknikken.

Passer én af de tre størrelser ikke til dit projekt? Så send mig en mail. Alle tre kan klippes i præcis dit mål  (min. 50 cm og i 10 cm enheder. )

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.